iPad

 

iPad er Apples versjon av nettbrett. En iPad er en slags blanding av iPhone og MacBook, og innehar de samme applikasjonsmulighetene i tillegg til at de blir tilpasset iPadens størrelse. Den har på samme måte som iPad en berøringsskjerm, i tillegg til at man kan få kjøpt med et eksternt tastatur – så her velger du selv hva du foretrekker.

Siden den første iPaden ble lansert på markedet i 2010, har det kommet en rekke nye og forbedret versjoner som et svar på markedets behov. På samme måte som MacBook og iPhone, trengs det stadig nye utviklinger i iPad-verdenen. På en iPad kan man gjøre mye av det samme som på en vanlig MacBook, men den er mindre og tynnere, noe som gjør at den er mer mobil og enklere å ta med seg i vesken eller sekken. Ikke veier den særlig mye heller, og dermed unngår du eventuelle belastninger en PC kan gi om den bæres i en sekk med for eksempel skolebøker hver dag.

Utvikling

Siden 2010, har vi vært igjennom flere forskjellige iPader, inkludert iPad 607px-apple_newton-img_0454-croppedMini og iPad Air. Utviklingen har mildt sagt vært mangfoldig. Året etter, i 2011, ble iPad 2 lansert, og det var først da at skjermbeskytteren Smart Cover med magnetlås kom på markedet. Kort tid etter, i 2012, kom iPad 3 på markedet, kort etterfulgt av en fjerde iPad. Samme år lanserte Apple også iPad Mini. Den var tynnere og mindre enn den originale iPaden. I 2013 kom den helt nye og ferske iPad Air, kort etterfulgt av iPad Mini 2, på markedet. Som navnet tilsier, var denne versjonen også mye lettere enn de foregående. iPad Air veide hele 22 % mindre enn iPad 2. Denne utgaven har fått veldig mye god respons, og det ser ut til at Apple lykkes med utviklingen. I løpet av de siste par årene har vi fått nyheter som iPad Air 2, iPad Mini 3 og iPad Mini 4. De er alle ferske utviklinger av tidligere versjoner. I 2015 har vi fått gleden av å bli introdusert til iPad Pro, og i mars i år har vi fått en ny versjon i denne serien også. Hodene i Apple jobber på spreng for at den enorme kundeskaren skal få sine behov dekket, og dette blir det resultater av.

Nyhetene og utviklingene på iPad-fronten ser ikke ut til å avta med det aller første, så vi har nok mye snadder i vente i årene fremover.

Add Comment

mts_sociallyviral